EU nije zaokružena bez Srbije

Izvor: B92, 25.Jul.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU nije zaokružena bez Srbije"

Beograd -- Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić ocenio da EU ne može biti zaokružena bez Srbije i ukazao da je neopravdano otezanje i davanje novih uslova.

Prema rečima Krkobabića, Srbija je bez rezerve ispunila sve uslove, te sada EU treba da dokaže da je "verodostojan partner".

Krkobabić je razgovarao sa ambasadorom Slovačke Janom Varšoom.

Ambasador je podsetio na podršku Slovačke što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skorijem prijemu Srbije u Evropsku uniju i izneo da je pri Ministarstvu spoljnih poslova osnovana grupa za školovanje kadrova iz Srbije o trošku Slovačke, uz korišćenje njenog iskustva u približavanju EU.

Krkobabić je zahvalio ambasadoru zbog protivljenja Slovačke otcepljenju Kosova i to ocenio kao deo "nadstandardno dobrih političkih odnosa dve zemlje koje ne opterećuje ni jedno otvoreno pitanje".

Ambasador Varšoa je istakao da je za Slovačku to principijelno pitanje,i da će Slovačka ostati pri dosadašnjem stavu, ali je naglasio da Bratislava "ne može biti više Beograd od samog Beograda".

"Slovačka će prihvatiti ono rešenje za Kosovo i Metohiju sa kojim se složi i Srbija", rekao je ambasador.

Sagovornici su konstatovali da su život i delovanje Slovaka u Srbiji primer dobrog položaja manjine, uz saradnju sa zemljom-maticom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.