EU nije zainteresovana za ulazak BiH

Izvor: Akter, 02.Avg.2014, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU nije zainteresovana za ulazak BiH"

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović ocenio je danas da Evropska unija nije zainteresovana da Bosna i Hercegovina postane njena članica

Kako su preneli mediji u BiH, Radmanović je rekao da u BiH stalno neko priča o tome i stalno dolaze određene osobe koje se zanimaju za nju, kao i da bosanskohercegovčki zvaničnici učestvuju u inostranstvu u raznim razgovorima, ali da "stalno imate osećaj da neko ne želi da BiH bude deo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << EU".

Radmanović je pojasnio da su u BiH vrlo negativno ođeknule izjave predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera koji je rekao da u narednih pet godina neće biti proširenja EU.

Radmanović smatra da će ova izjava dodatno ojačati prisutni evroskepticizam u BiH.

Srpski član Predsedništva BiH snažno je kritikovao pristup

Evropske komisije i kancelariju evropskog komesara za proširenje Štefana Filea, koji je pokušao BiH nametnuti gotovo nemoguću promenu političkog sistema iz Dejtonskog sporazuma kao uslov za približavanje Uniji kroz sprovođenje presude Suda za ljudska prava u Strazburu, kojima se traži omogućavanje jednakih prava manjinama u izboru za najviša državna tela.

"To je nelogično, jer se zna da je to korenita promena sadašnjeg stanja u BiH koje je temeljeno na nacionalnom principu", rekao je Radmanović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.