EU kaznila Facebook sa 110 miliona evra zbog WhatsAppa!

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Maj.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU kaznila Facebook sa 110 miliona evra zbog WhatsAppa!

Evropska unija kaznila je kompaniju Facebook sa 110 miliona evra zbog davanja obmanjujućih informacija u vezi sa kupovinom aplikacije WhatsApp, sistema za slanje poruka na mobilnim telefonima.
Evropska komisija saopštila je da je Fejsbuk, kada je obavestio Komisiju o preuzimanju WhatsAppa 2014. godine, naveo da neće moći da “uspostavi pouzdano automatsko prepoznavanje>> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << korisničkih naloga iste osobe na društvenoj mreži i u aplikaciji.
Ipak, WhatsApp je 2016. godine ponudio mogućnost da korisnik poveže broj mobilnog telefona sa profilom na Fejsbuku, saopštila je Evropska komisija.
Evropska komesarka za konkurenciju Margret Vestager rekla je da je kazna adekvatna i da služi kao sredstvo odvraćanja.
Ona je kazala da “Komisija mora da bude u mogućnosti da donosi odluke o efektima spajanja (kompanija) na konkurenciju, na osnovu potpunog poznavanja činjenica“.
Izvor: Beta/AP
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.