EU kasni sa satelitskim mobilnim uslugama

Izvor: B92, 21.Feb.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU kasni sa satelitskim mobilnim uslugama

Evropska komisija naložila je prošle nedelje zemljama članicama Evropske unije da hitno porade na razvoju mobilnih usluga putem satelita.

Dvadeset i jedna od dvadeset sedam zemalja članica Evropske unije nije implementirala zakon koji vodi razvoju satelitskih mobilnih usluga (Mobile satellite services, MSS) koje obuhvataju širokopojasni pristup internetu, mobilnu televiziju, mobilni radio i komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kritičnim situacijama.

Evropska komisija, Evropski parlament i Savet ministara Evropske unije dogovorili su se kako treba da izgleda jedinstven proces odabira i autorizacije operatera koji će pružati navedene mobilne usluge, a pre 20 meseci odabrani su Inmarsat Ventures i Solaris Mobile.

U maju ove godine, ova dva operatera trebalo je da u svoju ponudu uvrste satelitske mobilne usluge, ali većina zemalja još uvek nije svoje zakone i propise prilagodila novonastaloj situaciji. Najspornije su, naravno, naknade za kupovinu licenci.

Komesarka Nili Kroes rekla je odabranim operaterima da pojačaju svoje napore i što pre ostvare zacrtane ciljeve.

Izvor: Mikro

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.