EU je utemeljena na antifašizmu i mora da reaguje

Izvor: B92, 02.Avg.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU je utemeljena na antifašizmu i mora da reaguje"

Beograd -- Poslednja dešavanja u Hrvatskoj pokazuju da je tamo na delu potpuna rehabilitacija ustašva, izvrnute vrednosti i veličanje zločinaca, kaže Meho Omerović.

"U zemlji koja je članica EU, podići spomenik teroristi i ubici (Miru Barešiću) koji je pravosnažno osuđen u jednoj od država EU ne samo da je skandalozno nego je veoma zabrinjavajuće", naveo je Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Predsednik odbora za ljudska i manjinska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava i ravnopravnost polova smatra da je to u ovakvoj Evropi, posle Drugog svetskog rata neprimereno i sramotno.

"Posebnu težinu tom događaju daje prisustvo dvojice ministara iz hrvatske vlade!

“EU koja je utemeljena na antifašizmu mora da reaguje, u suprotnom će ovo biti signal svim članicama da je dozvoljeno podizati spomenike onima koji veličaju fašizam i nacizam ili one koji su im kao ustaše služile", naveo je Omerović i dodao:

"Da li svojim ćutanjem EU daje signal i svim drugim saradnicima fašizma po Evropi, od Norveške, preko pribaltičkih država, Mađarske, Italije, Španije i konačno Nemačke da je dozvoljeno veličanje najvećeg zla 20. veka i najvećih zločinaca i ubica".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.