EU izneverila sirijske izbeglice

Izvor: Blic, 13.Dec.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU izneverila sirijske izbeglice

Evropski lideri treba da se stide zbog toga što nisu spremni da u svojim zemljama prime veći broj izbeglica iz Sirije, saopštila je organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel".

Samo deset članica EU ponudilo je utočište izbeglicama i to za njih 12.000. Velika Britanija i Italija nisu na listi tih zemalja.

Britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlada saopštila je da vodi računa o tom regionu i da je jedan od najvećih međunarodnih donatora za tu oblast, prenio je Bi-Bi-Si.

EU je do sada izdvojila 1,3 milijardi evra za programe pomoći, saopštili su zvaničnici.

Evropski blok smatra da je prioritet da se pomogne interno raseljenim licima u Siriji, kojih sada ima oko 6,5 miliona, kao i ljudima koji su otišli u druge zemlje.

UN procenjuju da je iz Sirije u susedne zemlje izbeglo 2,3 miliona ljudi od marta 2011. godine, uglavnom u Liban, Jordan, Tursku i Irak.

Oko 6.000 ih je stiglo u Bugarsku, koja je članica EU.

Vlada u Sofiji zaražila je pomoć od Brisela za njihovo zbrinjavanje.

Švedska je u septembru postala prva članica EU koja je ponudila sirijskim izbeglicama stalni boravak.

U posljednje dve godine, više od 14.000 Sirijaca zatražilo je azil u ovoj zemlji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AI: EU ostavila Sirijce na cedilu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2013

Evropski lideri treba da se stide zbog toga što nisu spremni da u svojim zemljama prime veći broj izbeglica iz Sirije, saopštila je organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel"...Samo 10 članica EU ponudilo je utočište izbeglicama i to za njih 12.000. Velika Britanija i Italija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.