EU izdala nacrt smernica o pregovorima za „bregzit“

Izvor: Vostok.rs, 01.Apr.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU izdala nacrt smernica o pregovorima za „bregzit“

Nacrt smernica za pregovore koji je pripremila Evropska unija pokazuje konstruktivan pristup uoči početka pregovora o izlasku Britanije iz EU, saopštio je portparol Vlade Velike Britanije.

„Jasno je da obe strane žele da pristupe pregovorima konstruktivno, i kao što je premijerka ove nedelje rekla, žele da osiguraju duboko i posebno partnerstvo između Ujedinjenog Kraljevstva i EU“, navodi se u saopštenju iz premijerkinog kabineta.

Nacrt Evropske unije o smernicama za pregovora, koji je izdat danas, pokazuje da je EU spremna da pregovara sa Britanijom o budućem dogovoru o slobodnoj trgovini, pre nego što dve strane postignu sporazum o konačnim uslovima „bregzita“.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da će pregovori biti teški i da će sukobi ponekad biti neizbežni.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.