EU i SAD prave sporazum za izraelsko-palestinsko pitanje

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU i SAD prave sporazum za izraelsko-palestinsko pitanje

Evropska unija i SAD prave sporazum kako bi se izbegao sukob zbog namere Palestinaca da zatraže priznanje svoje države. Po tom sporazumu Izrael bi trebalo da prihvati granice od pre 1967. godine, od obe strane bi bilo zatraženo da "razmene teritorije", dok bi Palestinci trebalo da priznaju jevrejske karakteristike.

Evropska unija, uz podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vašingtona, pokušava da sačini sporazum koji bi izbegao sukob zbog namere Palestinaca da na zasedanju Generalne skupštine UN zatraže priznanje svoje države, navode diplomatski izvori u Njujorku.

Međutim, za sada, kako ističu neimenovani dilomatski izvori SAD i drugih zemalja, nema potvrda da bi tekst sporazuma mogli prihvatiti i predstavnici Izraela i Palestinci.

Danas počinje generalna debata Generalne skupštine UN

Čavez podržava nezvisnost Palestine

Diplomate navode da bi po tom sporazumu Izrael trebalo da prihvati granice od pre 1967. godine, od obe strane bi bilo zatraženo da "razmene teritorije", dok bi Palestinci trebalo da priznaju jevrejske karakteristike, preneo je AP.

Američka agencija navodi da bi tako bila rešena glavna pitanja koja predstavljaju prepreku u odnosima dve strane.

Zvaničnici su, međutim, rekli da o ovom predlogu još postoje nesuglasice, jer Rusija neke njegove delove smatra neprihvatljivim.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.