EU čeka signal od Ukrajine za potpisivanje sporazuma o pridruživanju

Izvor: Vostok.rs, 28.Feb.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU čeka signal od Ukrajine za potpisivanje sporazuma o pridruživanju

28.02.2014. -

EU će biti spremna da potpiše Sporazum o pridruživanju sa Ukrajinom kada ovu nameru izrazi ukrajinsko rukovodstvo, rekao je predstavnik Evropske komisije, Olivijer Baili.

''Sporazum o pridruživanju i dubokoj i sveobuhvatnoj zoni slobodne trgovine, koji smo mi bili spremni da potpišemo još u novembru, je na stolu. Politički signal je ostao nepromenjen još od oktobra – mi smo spremni da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << potpišemo. Ukrajinske vlasti trebaju da izaberu'', - rekao je on u petak na brifingu, u Briselu.

Pored toga, Baili je izjavio: '' Mi priznajemo legitimnost parlamenta Ukrajine i zato priznajemo legitimnost nove vlade zemlje''.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Sporazum za Ukrajinu i dalje važi"

Izvor: B92, 28.Feb.2014

Atina -- Sporazum o pridruživanju koji je EU predložila Ukrajini i dalje je na stolu i njegov cilj nije okretanje leđa Rusiji, izjavio je evropski komesar Karel de Guht..."Sporazum o pridruživanju i dalje je na stolu i ako je Ukrajina spremna da ga potpiše, EU je takodje otvorena za to", rekao je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.