EU će dodati ukrajinske separatiste na listu sankcioniranih osoba

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU će dodati ukrajinske separatiste na listu sankcioniranih osoba

BRISEL - Evropska unija je u ponedjeljak odlučila da proširi listu osoba koje su pod sankcijama zbog umiješanosti u sukob na istoku Ukrajine kako bi na nju dodala proruske separatističke pobunjenike, doznaje se iz različitih izvora.

Evropski ministri vanjskih poslova zatražili su od diplomatske službe EU-a da "predloži upisivanje separatista >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na listu sankcioniranih kako bi odluka mogla biti donesena do kraja mjeseca", izjavio je jedan zvanični izvor.

Do danas je zamrznuta imovina 119 osoba, separatista i ruskih zvaničnika, i zabranjene su im vize za EU. Takođe je zamrznuta imovina 23 preduzeća optužena da podržavaju separatiste.

Nisu se pojavile informacije o identitetu novih osoba jer će on biti poznat nakon objavljivanja u Službenom listu EU.

Nova šefica evropske diplomacije Federica Mogerini pokazala je da je spremna uložiti diplomatske napore kako bi se održao dijalog s Rusijom.

- Treba riještiti krizu, a jedan od faktora je intenzivan djalog s Rusijom. Imamo konsenzus o tome da se pojača dijalog - kazala je ona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU proširuje listu: Na meti sankcija i proruski aktivisti

Izvor: Blic, 17.Nov.2014

EU odlučila je da proširi listu pojedinaca koji podležu sankcijama zbog umešanosti u konflikt na istoku Ukrajine, uključivši na listu i proruske aktiviste...Evropski ministri spoljnih poslova, na sastanku u Briselu, zatražili su od Evropske službe za spoljne poslove da do kraja meseca proširi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.