EU bolje da nam ne daje ništa nego da nas ponižava smešnim sumama

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU bolje da nam ne daje ništa nego da nas ponižava smešnim sumama"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak da Srbija želi da bude ozbiljan partner članicama EU u rešavanju migrantske krize i da zaslužuje pravednu kompenzaciju, a ne poniženje malom novčanom pomoću.

- Želimo da budemo konstruktivni, ali bolje da nam ne daju ništa, nego da nas ponižavaju smešnim sumama - rekao je Stefanović novinarima uoči večerašnjeg zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sastanka ministara pravde i policije zemalja članica EU i država Zapadnog Balkana u Luksemburgu, na kome učestvuje zajedno sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Ministar policije se požalio da nije u redu da Srbija dobije dvadeset ili trideset puta manje pomoći za zbrinjavanje izbeglica iz evropskih fondova nego neke susedne zemlje, koje mnogo manje rade na tome da se migrantima pomogne.

Evropska komisija je ranije danas objavila da je odvojila dodatnih 17 miliona evra pomoći Srbiji i Makedoniji za zbrinjavanje i registraciju migranata.

S druge strane, pomoć zemljama u regionu koje su članice EU, kao što su Grčka, Hrvatska i Mađarska meri se stotinama miliona evra.

- Ili ćemo biti tretirani kao partneri, ili ćemo tražiti druga rešenja - rekao je Stefanović i naveo primer Hrvatske, za koju je rekao da je izbeglice samo transportovala do granice sa Mađarskom, bez ikakvog napora da se oni smeste i registruju.

- Da li je to pravi odgovor? Ako jeste, onda da se ni mi ne mučimo - kazao je Stefanović i dodao da Srbija nije Nemačka i da nema kapaciteta da sve primi, ali da će iz principijajelnih razloga nastaviti da se prema migrantima ponaša odgovorno i humano.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Stefanović: Srbija ne pristaje da je niko ponižava

Izvor: Beta Video, 09.Okt.2015, 12:07

LUKSEMBURG - Na pitanje da li Srbija očekuje neka zamašnija sredstva za napore koje ulaže u rešavanje izbegličke krize, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. je rekao da Srbija ne pristaje da je ``neko ponižava sa skromnim ili beznačajnim sredstvima koja nisu dovoljna da pokriju...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.