EU bi mogla zatrebati i nuklearna Ukrajina

Izvor: B92, 04.Okt.2023, 10:03

"EU bi mogla zatrebati i 'nuklearna Ukrajina'"

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da postoji mogućnost da u "ovom teatru apsurda“ EU "zatreba i nuklearna Ukrajina“.

Kako je navela, o tome svedoči odsustvo reakcije EU na izjave zvaničnog Kijeva o tome da zemlja treba da dobije nuklearni status.

"S obzirom na to da se ljudi poput (ministarke spoljnih poslova Nemačke) Analene Berbok nalaze na vlasti u zemljama Evropske unije, ne isključujem mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će im u tom teatru apsurda zatrebati još i nuklearna Ukrajina. Oni su o tome govorili. U krajnjem slučaju, nisu opomenuli (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog kada je izjavio takvu glupost na Minhenskoj konferenciji“, istakla je Zaharova.

Osvrnula se i na izjavu ministra spoljnih poslova Litvanije Gabrielusa Landsbergisa koji je pozvao da se iznad Ukrajine razvije nuklearni kišobran NATO.

"To je zemlja koja, čini mi se, nije ništa kardinalno važno ili izuzetno aktuelno doprinela u rešavanju bilo kog pitanja povezanog sa nuklearnom bezbednošću. Bar meni nije poznato. Pritom, takve prazne reči ipak ne prolaze nezapaženo“, kazala je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija stala uz Srbiju; "Sve su vam objasnili..."

Izvor: B92, 04.Okt.2023

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila za RT Balkan da su sve optužbe na račun Beograda "bez osnova"...Ona je rekla da je rukovodstvo Srbije već argumentovano objasnilo situaciju oko poslednjih dešavanja na severu Kosova i Metohije i "čini mi se da tu više nema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.