EU: Slovenci, pare na Sunce

Izvor: Vesti-online.com, 19.Avg.2013, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Slovenci, pare ''na Sunce''

Evropska komisija obavestila je Sloveniju da mora da u budžet Evropske unije (EU) vrati više od osam miliona evra.

Taj novac je Slovenija dobila za neposrednu isplatu, odnosno subvenciju poljoprivrednicima po hektaru za proizvodnju na ograničenim područjima.

Agencija za poljoprivredna tržišta Slovenije ističe da je glavni razlog za vraćanje novca nedostatak u geografsko-informacionom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog čega su u površine koje imaju pravo na subvenciju uvršćeni i putevi, šume i zgrade.

Pored netačne identifikacije zemljišta, Evropska komisija koja je proveravala podatke, utvrdila je nedostatke i pri kontroli na terenu, kod izračunavanja isplata. Po navodima Minsistarstva poljoprivrede, to se ne događa prvi put - Slovenija je ranije već morala da vrati 7,6 miliona evra, a sada ukupna kazna iznosi 16 miliona.

U budžet EU će zbog sličnih grešaka novac morati da vrati još 14 zemalja članica EU, a najviše Velika Britanija - 59 miliona evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.