EU: Ne sumnjamo u evropsku orijentaciju Nikolića

Izvor: S media, 23.Maj.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Ne sumnjamo u evropsku orijentaciju Nikolića

Generalni direktor za pitanja proširenja Evropske komisije Stefano Sanino izjavio je danas da u EU nemaju nikakvog razloga da sumnjaju u evropsku orijentaciju novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da je Brisel spreman na saradnju sa Nikolićem i novom vladom.

"Predsednik Nikolić je ubedljivo pobedio, volja naroda se mora poštovati i to uopšte ne dolazi u pitanje", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Sanino na brifingu za medije u Briselu.

"Upoznavanje" s novim predsednikom: Nikolić sa diplomatama

"Njujork tajms" o Nikoliću: Slediće evropski put

S media istražuje: Šta je Tadić ostavio Nikoliću u amanet?

Sanino, koji se upravo vratio iz posete Crnoj Gori i BiH, kazao je da su u Briselu spremni da sarađuju sa Nikolićem i sa budućom vladom.

"Bili smo u kontaktu sa predsednikom Nikolićem i nema razloga da sumnjamo u njega i njegovu dobru volju", rekao je Sanino.

On je negativno odgovorio na pitanje stranih novinara da li se u EU pribojavaju da bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti ugrožen Nikolićevom izbornom pobedom.

"Ne bojimo se demokratije", rekao je Sanino.

On je demantovao spekulacije u nekim medijima da se EU zalaže za stvaranje velike koalicije, u koju bi ušle sve proevropski orijentisane stranke, uključujući naprednjake.

"Ne zalažemo se ni za kakvu posebnu koaliciju, ni veliku ni malu. Samo se nadamo da će nova vlada i politički lideri nastaviti u pravcu evropskih integracija", rekao je Sanino i dodao da Srbija ostaje ključni partner EU u regionu.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Sanino ne sumnja u Nikolića

Izvor: Akter, 23.Maj.2012

Generalni direktor za pitanja proširenja EK Stefano Sanino izjavio je da nemaju nikakvog razloga da sumnjaju u evropsku orijentaciju Tomislava Nikolića

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.