EU: Kako protiv ruske propagande?

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Kako protiv ruske propagande?

Poljski minisar spoljnih poslova Gžegorž Shetina izjavio je da članice EU razmatraju kako da se parira ruskoj propagandi koju šire mediji koje finansira Kremlj.

Agencija Asošiejted pres prenosi da ruski mediji na stranim jezicima poput televizije Raša tudej zastupaju stavove Kremlja kako bi se dobila podrška za delovanje Rusije u Ukrajini.

"Ruska propaganda je finansirana direktno iz ruskog državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budžeta i pitanje je kako se Evropa može braniti", rekao je Shetina.

On je dodao da članice EU razmatraju televiziju na ruskom jeziku koja bi bila emitovana u Rusiji.

Tokom Hladnog rata, ljudi u Istočnoj Evropi su mogli da slušaju Radio slobodna Evropa ili Glas Amerike, koje su finansirale SAD, i koje su dale osnove za kasnije političke promene.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.