Važna odluka: Električni punjač na svakih 60 km, za kamione na 120 km

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 08:40

Važna odluka: Električni punjač na svakih 60 km, za kamione na 120 km

Cena kWh električne energije na stanicama za punjenje električnih automobila mora biti navedena i mora biti ponuđeno plaćanje karticom.

Stanice za punjenje električnih automobila trebalo bi da budu dostupne najmanje na svakih 60 kilometara na glavnim putevima EU do 2026. godine. Reč je o odluci koju je potvrdio Evropski parlament, odnosno prethodno je usaglašena među državama članicama, a sada je ozvaničena.

Punjači za električne kamione trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da budu na svakih 120 kilometara na magistralnim putnim pravcima do 2028. godine.

Do 2031. najmanje na svakih 200 kilometara trebalo bi da postoje stanice za punjenje vodonikom, koji će prvenstveno biti namenjeni za teretni saobraćaj.

Novi zakon takođe utvrđuje opcije plaćanja i informacije o cenama na benzinskim stanicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.