EU: Čestitamo na izborima

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Čestitamo na izborima

Brisel -- Evropska unija je danas čestitala srpskom narodu na održanim slobodnim izborima i izrazila nadu da će nova vlada napraviti napredak ka evrointegracijama.

"Čestitamo srpskom narodu na slobodnim i fer izborima i očekujemo brzo formiranje nove vlade koja će povesti zemlju putem reformi i napretka u evropskim integracijama", rekla je u ime EU portparolka Visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bezbednost, Maja Kocijančič.

Ona je na brifingu za novinare u Briselu dodala da EU sada čeka ishod drugog kruga predsedničkih izbora.

Kocijančič je odala priznanje svim međunarodnim i lokalnim faktorima koji su doprineli da održavanje predsedničkih i parlamentarnih izbora prođe u miru i bez incidenata, a posebno Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, Kforu i Euleksu.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija isticanjem državnih znamenja na Kosovu prekršila dogovor sa OEBS, Kocijančič je odgovorila da Brisel još očekuje izveštaj OEBS-a o tome.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton očekuje da će nova vlada biti posvećena reformama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2012

Portaparol Ketrin Ešton, visoke povjerenice Evropske Unije  za spoljnu  politiku i bezbjednost, Maja Kocijančić, poručila je da Brisal od Srbije  očekuje  brzo formiranje nove vlade i nastavak reformi i napretka na putu ka EU.  "Čestitamo narodu Srbije na slobodnim i mirnim predsjedničkim...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Evropska unija očekuje brzo formiranje vlade u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2012

BRISEL - Evropska unija očekuje brzo formiranje nove vlade u Srbiji koja će biti predana reformama i daljem napretku ka Evropi, izjavila je Maja Kocijančič, portparol visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.