EK pripremila predlog zakona kao ustupak Britaniji

Izvor: Press, 01.Feb.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK pripremila predlog zakona kao ustupak Britaniji

Evropska komisija je pripremila predlog zakona koji članicama pruža mogućnost ograničenja isplate socijalne pomoći, a koji bi Britanija mogla odmah da primeni kako bi odbila socijalnu pomoć za zaposlene migrante, saopštila je danas Komisija.
         U saopštenju se, međutim, dodaje da Komisija taj predlog zakona još nije dostavila vladama članica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU, preneo je Rojters.
Zvanični London želi da na nivou Unije bude postignut dogovor o merama za ograničenje priliva migranata, što je najteže od četiri pitanja o kojima britanski premijer Dejvid Kameron želi da ponovo pregovara sa Briselom pre nego što se u Britaniji do kraja 2017. održi referendum o članstvu u Uniji.
Razgovori između Kamerona i predsednik Evropskog saveta Donalda Tuska u nedelju nisu rezultovali napretkom, a nastavak je predviđen za danas.
Na pitanje da li je Komisija pripremila predlog koji bi Britaniji dao pravo da odmah primeni ograničenje islate socijalne pomoći, ali taj predlog nije podelila sa drugim članicama EU, portparol Komisije Margaritis Šinas je na konferenciji za štampu u Briselu odgovorio: "Da, tako je."
On je dodao da je postignut napredak u pregovorima između Britanije i institucija EU na političkom i tehničkom nivou, ali je naveo da "ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno".
"Nismo još ostvarili cilj, razgovori se nastavljaju. Tajming je u rukama predsednika Tuska i premijera Kamerona", rekao je Šinas i dodao: 
"Nije dovoljno da advokati Komisije i Saveta postignu dogovor, ovo je proces na nivou 28 članica Unije, pa Komisija radi na korist svih 28 članica".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.