Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK povoljno o skriningu srpskih mera za protok robe

Evropska komisija je na skriningu u Briselu danas povoljno ocenila ugrađivanje propisa Evropske unije o slobodnom protoku robe u srpsko zakonodavstvo, što vodi bržem i lakšem plasmanu srpske robe na tržište EU i obrnuto, a bitno je za

konkurentnost srpske privrede, izjavila je pomoćnica srpskog ministra trgovine Jelena Popović.

Kad se ovaj krajnje složeni postupak usaglašavanja srpskog zakonodavstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << s "pravnom tekovinom" dovrši, a oko 60 odsto direktiva EU je već uneto u naše propise, srpski i izvoznici iz EU će moći bez barijera da plasiraju svoje proizvode naglasila je Jelena Popović posle prvog dana skrininga za poglavlje jedan "slobodan protok robe" pregovora Srbija-EU o članstvu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.