EK potrebno pet do osam meseci za stav o kandidaturi

Izvor: Beta, 13.Sep.2010, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK potrebno pet do osam meseci za stav o kandidaturi

BEOGRAD, 13. septembra 2010. (Beta) - Šef Kancelarije Evropske unije Vensan Dežer U ponedeljak je ocenio da će biti potrebno pet do osam meseci da Evropska komisija utvrdi stav o spremnosti Srbije za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Dežer je novinarima rekao da očekuje da se danas u Briselu evropski šefovi diplomatija dogovore da od Evropske komisije zatraže mišljenje o kandidaturi Srbije.

"Evropska unija je zadovoljna što je je usvojena zajednička Rezulicija Srbije i EU o Kosovu, što potvrdjuje opredeljenost Srbije za članstvo u EU", istakao je Dežer na predstavljanju pojekta "Jačanje javnih nabavki u Srbiji" koji je odobrila EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: EK potrebno pet do osam meseci za stav o kandidaturi (VIDEO)

Izvor: EMportal, 13.Sep.2010

Šef Kancelarije Evropske unije Vensan Dežer danas je ocenio da će biti potrebno pet do osam meseci da Evropska komisija utvrdi stav o spremnosti Srbije za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Nastavak na EMportal...

Degert: EK potrebno nekoliko mjeseci za stav o Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Sep.2010

Šef Kancelarije Evropske unije (EU) Vincent Degert danas je ocijenio da će biti potrebno pet do osam mjeseci da Evropska komisija utvrdi stav o spremnosti Srbije za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU. Deger je novinarima rekao da očekuje da se danas u Bruxellesu evropski šefovi diplomacija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Konferencija u Briselu: treba razjasniti poziciju Rusije

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2010

13.09.2010. -..Pravna baza međunarodne energetske saradnje zahteva modernizaciju. Da bi se uspešno razvijao energetski dijalog između Rusije i Evropske unije, koji je napunio već deset godina, Evropa treba bolje da razume rusku poziciju. Radi razjašnjavanja postojećih problema u vezi s inicijativom...

Nastavak na Vostok.rs...

O kandidaturi Srbije u oktobru

Izvor: Politika, 13.Sep.2010

Od našeg stalnog dopisnika..Brisel, 13. septembra – Predsedavajući Saveta ministara Evropske unije Stiven Vanekere potvrdio je danas posle sastanka u Briselu da će zahtev Srbije za članstvo u EU biti razmotren na narednom zasedanju šefova diplomatija EU u oktobru. On je istakao da je, zahvaljujući...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.