EGEREŠI: SRBIJA NIKADA NIJE BILA BLIŽA STATUSU KANDIDATA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2012, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGEREŠI: SRBIJA NIKADA NIJE BILA BLIŽA STATUSU KANDIDATA

Prvi put nakon nekoliko meseci o šansama Srbije u procesu evropskih intergracija mogu da govorim sa umerenim optimizmom, rekao Egereši

NOVI SAD - Srbija ima realne šanse da početkom marta dobije status kandidata za Evropsku uniju, izjavio je predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši.

"Prvi put nakon nekoliko meseci o šansama Srbije u procesu evropskih intergracija mogu da govorim sa umerenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optimizmom", rekao je Egereši za današnji broj novosadskog dnevnika "Mađar so", po povratku iz Brisela i razgovora sa tamošnjim političarima i poslanicima. Egereši je istakao da je u Briselu vodio uspešne razgovore koji bude nadu, pored ostalog i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, sa kojim je zajednički ocenio da Srbija ima realne šanse da početkom marta dobije status kandidata za članstvo u EU, odnosno da još nikada tome nije bila toliko blizu.

"Usuđujem se da kažem da u svemu ovome i Vojvodina ima snažnu ulogu, budući da je čitavo vreme imala odlučnu evropsku politiku", kazao je Egereši.

"Konstatovali smo da je to politika za primer, ali smo istovremeno ukazali i na pojedine nedostatke, kao što je recimo nepostojanje zakona o finansiranju pokrajine. To pitanje je ušlo i u izveštaj Evropskog parlamenta o Srbiji i Kacin je istakao da EU očekuje rešavanje problema", rekao je Egereši.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.