Duh partnerstva i saradnje između Niša i Evropske unije

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duh partnerstva i saradnje" između Niša i Evropske unije

S obzirom na to da se veliki broj projekata, poput Kliničkog centra i modernizacije pruge do Dimitrivgorada, realizuje parama iz kredita koji je Srbija uzela od Evropske investicione banke, ali i bespovratnim novcem, šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici smatra da je između Niša i EU, “dobra saradnja”.

Fabrici je, kaže, prvi put u Nišu i kaže da je zadovoljan onim što u njemu vidi, istakavši da između ovog grada i Evropske unije “vlada duh partnerstva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i saradnje”.

Zaista mi je drago što vidim da je grad Niš na dobrom putu, realizuje veliki broj projekata zajedno sa nama. Grad Niš je jedan od ključnih koridora ka Evropskoj uniji. I zaista mi je drago što u tom duhu partnerstva i saradnje, EU finansira neke od veoma značajnijih projekata u Nišu - rekao je Fabrici.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović ističe da će, između ostalog, u buduće Evropska unija ulagati u nišku arheologiju.

U narednom periodu će naši zajednički timovi raditi na projektima vezanim za arheologiju, ono što je značajno u tom smislu, da bismo to kulturno-istorijsko blago imali, da bismo imali čime da se ponosima - rekao je Bulatović.

Inače, ambasador EU se osvrnuo i na ugružene medijske slobode u Srbiji, rekavši da se radi na preporukama za poboljšanje stanja na medijskoj sceni u Srbiji, koje bi trebalo da budu objavljene aprila ove godine.

Pre Niša, ambasodor Fabrici je posetio Aleksinac, gde je razgovarao sa predsednikom ove Opštine Nenadom Stankovićem o GIS-u, alatu koji omogućava opštinama da prikupljaju, obrađuju i upravljaju prostornim podacima i tako bolje planiraju razvoj, donose odluke i privlače potencijalne investitore.

Pored toga, Fabrici je posetio i dve preduzetnice iz Aleksinca koje su uz pomoć EU pokrenule privatne poslove.

Inače, tokom posete jugu Srbije, Fabrici će u Nišu razgovarati sa građanima o Evropskoj uniji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.