Državni vrh kod patrijarha Irineja

Izvor: Press, 08.Apr.2013, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni vrh kod patrijarha Irineja

Sastanak se održava uoči fomulisanja odgovora Beograda visokoj predstavnici EU i posrednici u dijalogu sa Prištinom Ketrin Ešton.

Patrijarh Irinej apelovao je u subotu, u ime SPC, na državni vrh Srbije da ne izneveri predizborno obećanje i izborno poverenje i da u ovom "burnom i smutnom" vremenu "ni pod kakvim uslovima ne preda, ne izda niti proda Kosovo i Metohiju".
Vučić je najavio i da će vanredna sednica Vlade Srbije, na kojoj će biti formulisan odgovor visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, biti održana u 17 časova.
On je rekao da Briselu još nije upućen stav Beograda o sporazumu, i da se – pošto bude upućen – iz sedišta EU očekuje pisani ili usmeni odgovor.
- Sada čekamo odluku Brisela o nastavku pregovora. Nadam se da će biti pozitivna. Ako bude negativna, biće to loše za Beograd, Brisel i Prištinu – rekao je Vučić.
Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora sa potpredsednikom crnogorske vlade Dušanom Markovićem poručio i da su u toku intenzivni kontakti sa Briselom, a da se sa Prištinom razmenjuju poruke.
- Dijalogu i razgovoru nikada ne može da dođe kraj i to je najbolji način da se dođe do rešenja. Nećemo voditi zemlju koja ide mimo sveta, ali ćemo čuvati srpske interese – rekao je Vučić.
Lider SNS-a je, nakon jutrošnje sednice Predsedništva stranke, izjavio da će Vladi Srbije predložiti da se ne potpisuje sporazum sa Kosovom, već da se zatraži hitan nastavak pregovora sa Prištinom.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.