Druga šansa u Mačvi

Izvor: B92, 09.Apr.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Druga šansa" u Mačvi

Šabac -- Četvrtina stanovništva Mačvanskog okruga nema završenu osnovnu školu, dok je 5 procenata nepismeno, navodi statistika. Škole organizuju obrazovanje odraslih.

U šabačkoj školi "Vuk Karadžić" započet je projekat "Druga šansa" u organizaciji Ministarstva prosvete i pod pokroviteljstvom EU za starije od 15 godina.

Osim završavanja osnovne škole, polaznici "Druge šanse" stariji od 15 godina kvalifikuju se i za deficitarna zanimanja.

U ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klupama će od septembra sedeti odrasli koji nemaju završenu osnovnu školu. U večernjim satima, uporedo sa osnovnim predmetima, po ubrzanom programu za tri godine moći će da se osposobe i za zanat kako bi lakše došli do posla.

"Za tri godine oni koji nemaju ni dana škole mogu dobiti diplomu osnovne škole i setifikat nekog zanimanja koje odaberu. Biće im plaćeni putni troškovi, lična karta, socijalno i zdravstveno osiguranje i mogućnost prijave na evidenciju nezaposlenih, tako da će imati prednost pri zapošljavanju ", kaže Maja Mandić, pedagoški andragoški asistent.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.