Dodatno oporezivanje banaka kao zaštita od krize

Izvor: Beta, 07.Sep.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodatno oporezivanje banaka kao zaštita od krize

BRISEL, 7. septembra 2010. (Beta-AP) - Zemlje EU u utorak počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga i zaštite javnih finansija od troškova spasavanja u slučaju krize.

Rasprava će se voditi u atmosferi daleko povoljnijoj od one sa poslednjeg sastanka u julu, jer su brige oko evropske privrede i njene sposobnosti da se suoči sa ogromnim državnim dugovimaa znatno ublažene ekonomskim pokazateljima koja su iznad očekivanja.

Porazna predvidjanja o kojima se otvoreno razgovaralo pre dva meseca, kao što je propast evra, sada su ostavljena po strani. EU je posebno ohrabrena napretkom Grčke u jačanju svojih finansija i rezulatima stres testa u 91 banci unije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodatno oporezivanje banaka kao zaštita od krize

Izvor: NaDlanu.com, 07.Sep.2010

BRISEL, 7. septembra 2010. (Beta-AP) - Zemlje EU u utorak počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga i zaštite javnih finansija od troškova spasavanja u slučaju krize. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Dodatno oporezivanje banaka kao zaštita od krize

Izvor: Capital.ba, 07.Sep.2010

BRISEL, Zemlje EU danas počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga i zaštite javnih finansija od troškova spasavanja u slučaju krize. Rasprava će se voditi u atmosferi daleko povoljnijoj od one sa posljednjeg...

Nastavak na Capital.ba...

Dodatno oporezivanje banaka u zemljama EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2010

BRISEL -..Zemlje EU danas počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga i zaštite javnih finansija od troškova spasavanja u slučaju krize...Rasprava će se voditi u atmosferi daleko povoljnijoj od one sa poslednjeg...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

EU raspravlja o porezu na banke

Izvor: B92, 08.Sep.2010, 10:45

Brisel -- Zemlje Evropske unije počinju raspravu o mogućem dodatnom oporezivanju banaka i naplatama finansijskih transakcija u cilju bolje kontrole tržišnih snaga...Rasprava će se voditi u atmosferi daleko povoljnijoj od one sa poslednjeg sastanka u julu, jer su brige oko evropske privrede i njene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.