EIB traži novac za Severnu Afriku

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EIB traži novac za Severnu Afriku

Evropska investiciona banka (EIB) pozvala je danas EU da joj dozvoli da izdvoji više novca za podršku demokratskim procesima u Tunisu, Egiptu i drugim zemljama u regionu.

Predsednik EIB Filip Mejstad kaže da je zbog krize banka iskoristila 8,7 milijardi evra odredjenih za pozajmice regionu izmedju 2008. i 2013. godine brže nego što se očekivalo.

Krdo nilskih konja jurilo turiste
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"Spremni smo da uradimo više," rekao je on. Banci je potrebna zajednička odluka država EU i Evropskog parlamenta da bi povećala pozajmljivanje.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EIB traži novac za Sjevernu Afriku

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2011

LUKSEMBURG, Evropska investiciona banka (EIB) pozvala je danas EU da joj dozvoli da izdvoji više novca za podršku demokratskim procesima u Tunisu, Egiptu i drugim zemljama u regionu. Predsjednik EIB Filip Mejstad kaže da je zbog krize banka iskoristila 8,7 milijardi evra određenih za pozajmice regionu...

Nastavak na Capital.ba...

EIB: "EU kandidatima" još 700 mil.€

Izvor: B92, 23.Feb.2011, 10:10

Brisel -- Evropska investiciona banka bi trebalo da izdvoji dodatnih 700 miliona evra sredstava za finansiranje pre svega projekata zaštite od štetnih klimatskih promena...Novac će biti namenjen zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima za članstvo u Evropskoj uniji...Za razdoblje do 2014,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.