Dobrosusedski ugovor s Prištinom pa pregovori

Izvor: Mondo, 13.Sep.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrosusedski ugovor s Prištinom pa pregovori

Nemačka će tražiti od Srbije da pre početka pristupnih pregovora sa EU potpiše sa Prištinom obavezujući ugovor o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa.

Visoki predstavnik vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Andreas Šokenhof je na konferenciji za novinare u Beogradu naglasio da će njegova stranka u Bundestagu insistirati na tome da Nemačka zauzme stav da ugovor između Beograda i Prištine bude u pisanoj formi i da do kraja procesa pridruživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << EU svi detalji tog ugovora budu u potpunosti sprovedeni.

On je pozvao Beograd da "aktivno utiče" na ukidanje paralelnih struktura i bezbednosnog aparata na severu Kosova, kao i finansiranja, navodeći da je godišnji finansijski doprinos Beograda severu Kosova, prema nemačkim saznanjima, "veći nego doprinos koji Srbija dobija od EU".

Šokenhof je dodao da zahtevi koje je danas predstavio nisu novi i da sagovornici u Beogradu nisu bili iznenađeni.

(Beta, foto: Tanjug/Nenad Milošević)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.