Dobri odnosi sa susedima deo puta u EU

Izvor: S media, 13.Sep.2010, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri odnosi sa susedima deo puta u EU

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u Medulinu kod Pule da su dobri odnosi sa državama u regionu deo hrvatskog puta prema Evropskoj uniji.

"Hrvatska će kada bude u prilici da kao članica Evropske unije utiče na procese u Evropi, sigurno uticati na to da naše susedne zemlje postanu članice EU, naravno kada ispune sve uslove koje smo i mi morali da ispunimo", rekao je Josipović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na otvaranju Politikološke letnje škole u Medulinu koja je okupila predavače iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH.

On je istakao da države u regionu moraju da saradjuju, jer "zemlje koje ne saradjuju, nužno zaostaju".

"Došlo je vreme kada je svima u regionu interes da saradjuju", istakao je Josipović, pohvalivši univerzitetsku saradju na prostoru bivše Jugoslavije.

On je takodje naglasio da je članstvo u EU važno za sve države regiona zbog bezbednosti, partnerstva i prosperiteta regiona. Prema njegovim rečima, došlo je vreme da se partnerstvo suprostavi liderstvu.

"Nema dobrog rezultata u regiji ako neko pretenduje da bude glavni. Ključ je razumevanje tudjih interesa i zajednički rad", istakao je hrvatski predsednik, dodavši da to pokazuju partnerski odnosni Hrvatske i Srbije, odnosno Hrvatske i Slovenije.

On je takodje rekao da treba ojačati ekonomiju, a da je ključ uspeha širenje tržista.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.