Dobre vesti za Srbiju u ponedeljak

Izvor: Beta, 28.Nov.2009, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobre vesti za Srbiju u ponedeljak

BEOGRAD, 28. novembra 2009. (Beta) - Ambasadror Švedske u Beogradu Krister Bringeus poručio je u subotu gradjanima Srbije da prate vesti u ponedeljak, jer se nada da će im biti saopštene dobre vesti.

"Pratite vesti u ponedeljak", poručio je uz smešak ambasador Švedske koja trenutno predsedava Evropskom unijom, na izbornom kongresu Jedinstvene Srbije u beogradskom Sava centru. U Briselu se u ponedeljak održava sastanak Savet ministara EU na kome treba da se donese konačna odluka o ukidanju viza za gradjane Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Nemački ambasador Volfgang Mas je na istom skupu poručio je da liberalizacija viznog režima za gradjane Srbije nije poklon, već nešto što je Srbija zaslužila. "To nije poklon, za te rezultate ste teško radili", rekao je Mas i ocenio da je Vlada Srbije uspela da ubrza evropske integracije zemlje i da je napredak u toj oblasti očigledan.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.