Do Evrope u dve brzine

Izvor: EurActiv Srbija, 07.Feb.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do Evrope u dve brzine

Nemačka, Francuska, zemlje Beneluksa i Italija krenule su u temeljni preokret u budućoj integraciji Evropske unije koja će imati dve kategorije članica i "čvrsto jezgro" oko evra i koja će se temeljiti na što tešnjem usaglašavanju ekonomija, odbrane, zaštite spoljnih granica i suzbijanja terorizma i ilegalne imigracije. U isto vreme razmišlja se i o mogućem privremenom statusu za zemlje koje ispune uslove za prijem u članstvo EU, pre nego što EU sagleda da li je moguće novo proširenje.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Planovi o preustrojstvu EU: Do Evrope u dve brzine

Izvor: RTS, 08.Feb.2017, 05:02

Nemačka, Francuska, zemlje Beneluksa i Italija krenule su u temeljni preokret u budućoj integraciji Evropske unije koja će imati dve kategorije članica i "čvrsto jezgro" oko evra i koja će se temeljiti na što bližem usaglašavanju ekonomija, odbrane, zaštite spoljnih granica i suzbijanja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.