Djelić na Dunavskom samitu

Izvor: S media, 08.Nov.2010, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić na Dunavskom samitu

Potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije Božidar Djelić učestvovaće danas na Dunavskom samitu u Bukureštu, na kome se očekuje usvajanje Deklaracije o posvećenosti priobalnih zemalja Strategiji Evropske unije za Dunavski region.

U saopštenju kabineta potpredsednika vlade navedeno je da će se Djelić, koji je i nacionalni koordinator za Dunavsku strategiju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << EU, sastati i sa visokim zvaničnicima Slovačke, Češke, Madjarske, Rumunije, Nemačke i Austrije.

Osnivamo banku za siromašne

U saopštenju rumunske vlade se ističe da će u radu skupa učestvovati premijeri ili visoki funkcioneri vlada 14 podunavskih zemalja i predsednik Evropske komisije Hoze Manuel Barozo, a sastanku će, kao gost, prisustvovati i delegacija Poljske.

Ovo će biti jedan u nizu sastanaka zemalja ovog područja na kome će se razmatrati dugoročna strategija razvoja, koja će se naći na dnevnom redu decembarskog sastanka Evropskog saveta na kome će Evropska komisija podneti nacrt tog dokumenta.

Očekuje se da će strategija konačno biti usvojena u junu 2011. godine, u vreme kada će Madjarska biti predsedavajući EU.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.