Đelić:Strategija razvoja 2020 - osnov za partnerstvo s EU

Izvor: Studio B, 24.Dec.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić:Strategija razvoja 2020 - osnov za partnerstvo s EU

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da se na osnovu dokumenta kakav je strategija razvoja Srbije do 2020. godine može uspostaviti pravo partnerstvo sa Evropskom unijom (EU).

Koncept razvoja Srbije do 2020. godine biće predstavljen EU i "biće predmet rasprave pri formiranju podrške iz evropskog budžeta budžetu Strbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kazao je on na predstavljanju nacrta tog dokumenta u Medija centru.

Đelić je istakao da se kroz taj dokument pokazujemo "ozbiljnost i realnost u ciljevima Srbije", kao i način na koji zemlja želi da poveća stabilnost, razvoj i konkurentnost i koji iznos novca traži od Evrope za podršku.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Boris Tadić će nakon oporavka od operacije, pokrenuti javnu raspravu o strategiji razvoja u koju će biti uključeni predstavnici parlamentarnih stranaka, stručnjaka iz raznih oblasti, poslodavaca, sindikata, investitiora, privrednika, nevladinih organizacija.

Đelić je kazao da je cilj da Vlada Srbije konačni koncept strategije usvoji krajem prvog tromesečja naredne godine, kako bi ba predala Skupštini.

"Srbija će onda imati sveobuhvatni, dugoročni koncept koji je usklađen sa našim strateškim ciljem ulaska u EU, ali uz poštovanje naših specifičnosti", rekao je on.

Đelić je pozvao sve gradajne Srbije koji imaju ideje za poboljšanje strategije razvoja da ih dostave na satj predsednika Republike (www.predsednik.rs), a najavio je da će biti formiran i poseban sajt koji se odnosi na strategiju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.