Đelić: Sastanak o IPA sredstvima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2011, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Sastanak o IPA sredstvima

BEOGRAD -

Potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da će ideja preraspodele strukturne pomoći EU biti razmotrena na sastanku nacionalnih koordinatora za pretpristupnu evropsku pomoć koji će biti održana u aprilu u Beogradu.

Predstavnici zemalja korisnika IPA fondova na Zapadnom Balkanu trebalo bi, naime, da razmotre inicijativu da se od Brisela zatraži da države koje imaju ambiciju da postanu članice EU dobiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << više novca iz evropskih fondova, pojednostavljenje procedura za dobijanje pomoći, i da dobiju veću makrofinansijsku podršku.

Đelić je novinarima, nakon konferencije na kojoj je bilo reči o Regionalnom projektu tehničke pomoći organizacijama civilnog društva, rekao da je bitno da zemlje zapadnog Balkana imaju zajednički stav u tom pogledu.

"Bitno je da to bude ideja celog zapadnog Balkana, a ne samo Srbije jer ćemo tako imati više snage", rekao je Đelić.

Đelić se osvrnuo i na proces evropskih integracija i perspektive za sticanje statusa kandidata do kraja godine, navodeći da je urađen veliki deo posla, ali da je ostao da se donese manji broj veoma važnih zakona.

On je podsetio da je preostalo usvajanja zakona o restituciji, zakona o finansiranju političkih aktivnosti, kao i promena Zakona o javnim nabavkama.

"To su sve veoma teška pitanja, ali ja očekujem da ćemo iskoristiti evropske integracije na onaj način kao što smo ih iskoristili za dobijanje belog šengena kada smo imali jasan cilj i videli jasan dobitak za naše građane", rekao je Đelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đelić: O ideji o preraspodeli pomoći EU u aprilu

Izvor: EMportal, 24.Mar.2011

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić najavio je danas da će ideja preraspodele pomoći EU biti razmotrena na regionalnom sastanku nacionalnih koordinatora za pretpristupnu pomoć.

Nastavak na EMportal...

ĐELIĆ: Najveći problem restitucija

Izvor: Danas, 24.Mar.2011

Božidar Đelić, potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije, istakao je na konferenciji „Održivost organizacija civilnog društva u IPA zemljama“ da će ideja preraspodele pomoći EU biti razmatrana na regionalnom sastanku nacionalnih koordinatora za pristupnu pomoć (IPA).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.