Djelić: Privrednici da učestvuju u donošenju odluka

Izvor: S media, 04.Jun.2011, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić: Privrednici da učestvuju u donošenju odluka

Privrednici treba da učestvuju u donošenju državnih odluka, izjavio potredsednik vlade Božidar Djelić. Jakoj državi potrebna je jaka poljoprivreda.

Privrednici u Srbiji treba da učestvuju u donošenju državnih odluka i ostvare strateški dijalog sa predstavnicima vlasti, izjavio je danas potredsednik vlade za evropske integracije Božidar Djelić.

“Mi jesmo na korak od dobijanja statusa kandidata za čalnstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropskoj uniji”, rekao je Djelić na prvoj sednici Srpskog parlamenta preduzeća u Domu Narodne skupštine i dodao da je strateški cilj države da uskladi zakonodavstvo sa realnim potrebama privrednika.

Potredsednik vlade je rekao da je za evropske integracije veoma važno da Sbrija uredi pitanje imovinsko - pravnih odnosa, što podrzumeva donošenje zakona o restituciji i javnoj svojini.

Ćirić: Reprogram privredi sledeće nedelje

Jovanović: Sankcije za premijera i ministra poljoprivrede

Dinkić: U vladi nema nikakve koordinacije

“Na njihovim nacrtima se uveliko radi i ti zakoni će uticati na uređenje mnogih drugih oblasti”, kazao je Djelić.

Djelić je kazao da Srbija na putu evropskih integracija treba da uredi i oblast javnih nabavki i najavio izmenu sadašnjeg zakona kako bi se pomoglo srpskim privrednicima da postanu konkurentniji na tržištu.

On je rekao i da nije tačno da svi problemi u privredi potiču od države i da država u svetskoj ekonomskoj krizi nije ništa uradila.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.