Đelić: Pregovori o prijemu u Uniju tokom 2009. godine

Izvor: Blic, 05.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Pregovori o prijemu u Uniju tokom 2009. godine

Vlada Srbije utvrdila je juče nacrt nacionalnog programa za integraciju Srbije u Evropsku uniju, koji će sledeće sedmice biti predstavljen relevantnim instancama u Briselu i u narednih mesec dana biti na javnoj raspravi pred domaćim ekspertima.

Program će biti, rekao je Đelić, „Sveto pismo evropskih integracija od danas do ulaska Srbije u EU".

Najveći deo programa odnosi se na detalje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vezi sa potpunim usklađivanjem našeg zakonodavnog okvira sa pravnim tekovinama Evropske unije".

- Na ovaj način demonstriramo kapacitet Srbije za ulazak u EU, budući da su do sada ovakav dokument pripremale samo države sa statusom kandidata za ulazak u EU - rekao je Đelić. Prema njegovim rečima, Srbija je tako pokazala spremnost da počne pregovore o prijemu u EU tokom 2009. godine.

Jedan od uslova je za dobijanje besplatnih viza je i uvođenje novih pasoša sa većim stepenom zaštite, i oni će, kako je najavio Đelić, početi da se izdaju od 23. juna.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.