Đelić: Evropske integracije su prioritet Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Evropske integracije su prioritet Srbije

ADA -

Potpredsednik Vlade za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je danas u razgovoru sa rukovodstvom opštine Ada da su evropske integracije prioritet Srbije.

Đelić je izrazio očekivanje da će Mađarska, koja naredne godine predsedava Evropskom unijom, pomoći Srbiji da što pre uđe u Uniju, u čemu joj, kako je naglasio, u mnogome može mađarska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nacionalna manjina u Vojvodini.

Prema njegovim rečima, za sever Vojvodine prioritet treba da bude i međugranična saradnja sa Mađarskom i Rumunijom.

Đelić je rekao da Ada treba da iskoristi šansu koja se pruža kroz strukturne projekte EU, kroz pograničnu saradnju Mađarske i Rumunije.

Treba raditi na zajedničkim projektima prekogranične saradnje i sa njima konkurisati na konkursu koje će EU raspisati već u oktobru kroz program "pristupnih fondova", rekao je Đelić.

On je razgovarao i sa odborom za smanjenje siromaštva u Adi, kojem je obećao pomoć. Nakon toga Đelić je posetio Osnovnu školu "Novak Radonić" u Molu, gde je socijalno ugroženoj deci poklonio neophodne udžbenike, teleskop i naučnu enciklopediju za osnovce i srednjoškolce.

Obraćajući se prisutnima, Đelić je kazao da nauku treba približiti deci osnovnog obrazovanja i da će u tome u mnogome pomoći današnji njegovi pokloni, a da će znanje pobediti siromaštvo.

Potpredsednik Vlade večeras će posetiti Kikinda i razgovarati sa rukovodstvom te opštine, a zatim će članovima đačkog parlamenta održati predavanje na temu "Značaj ulaska Srbije u Evropsku uniju" u Centru za edukaciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.