Diskusija o radno-pravnom statusu novinara

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diskusija o radno-pravnom statusu novinara

Zašto su uslovi rada novinara loši, ima li solidarnosti među njima i da li se EU više interesuje za politiku ili slobodu govora, saznaće svi koji u četvrtak 26. februara od 11 sati dođu na okrugli sto koji će na ovu temu biti održan u beogradskom "Medija centru".

Ovo su, prema rečima organizatora diskusije, samo neka od pitanja čije se odgovori nalaze u zaključcima istraživanja “Radno-pravni status novinara u Srbiji” koje je sproveo novinar Dejan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kožul u periodu od jula do novembra 2014. godine.

Kožul je ispitivao novinare o uslovima rada medija u Srbiji kao i odnosu između novinara i poslodavaca. Pored toga, on se bavio i mogućnostima koje nude novi mediji, ali i pitanjem kako pridruživanje EU pomaže unapređenju radno-pravnog statusa novinara - kažu organizatori.

Na diskusiju su, kako kažu, pozvani svi zainteresovani novinari, predstavnici novinarskih udruženja i sindikata, međunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija, kao i predstavnici relevantnih ministarstava.

Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta “Partnerstvo za razvoj medija u jugoistočnoj Evropi”, koji u Srbiji sprovode “Media i reform centar” iz Niša  Fondacija “Medija cenar”, a koji sufinansiraju  Evropska komisija i organizacija “Civil Society Facility”, “Media Freedom and Accountability Programme”, “EuropeAid”.

Za više informacija, zainteresovani mogu kontaktirati Mladena Velojića na adresu mladen@mirc.rs, ili Gordanu Mladenović na mladenov@mc.rs.

“Medija centar” u Beogradu nalazi se na Terazijama broj 3, u Velikoj sali na drugom spratu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.