Dinkić: Dunav velika razvojna šansa

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Dunav velika razvojna šansa

Novi Sad -- Srbija će dobiti kandidaturu za članstvo u EU i mora da bude spremna da iskoristi pretpristupne fondove kako bi ostvarila infrastrukturne projekte na Dunavu.

Dunav je naša velika razvojna šansa, kaže potpredsednik Vlade Mlađan Dinkić napominjući da će u narednim godinama Nemačka, Austrija i druge članice EU dati prioritet dunavskim projektima, u okviru Dunavske strategije.

Za investiranje u Luku Novi Sad zainteresovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je jedna velika francuska kompanija koja želi da rentira deo prostora i da tako, zajedno sa gradom, pokrajinom i republikom doprinese da to bude značajan lučki centar, istakao je Dinkić.

Napominjući da novosadska Luka time ne bi bila prodata, "ona ostaje u vlasništvu Srbije, pokrajine i grada, ali treba da se stavi u funkciju lučke delatnosti", ministar je dodao da bi i Pančevo i Smederevo trebalo da budu naši značajni rečni lučki centri.

Za investiranje u Srbiji interesovanje je pokazala i luka u nemačkom gradu Duizburgu i sve te mogućnosti moramo što pre da aktiviramo kako bismo dunavski koridor maksimalno iskoristili, ne samo u turizmu nego i u industriji, transportu i drugim privrednim granama, naglasio je Dinkić.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.