Dinar nastavlja da pada

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2010, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar nastavlja da pada

Dinar će i danas, četvrti dan za redom, nastaviti da pada prema evru, uprkos jučerašnjoj intervenciji Narodne banke Srbije (NBS) od 50 miliona evra. Dinar će oslabiti za 17 para, ili 0,17 odsto, tako da će zvanična srednja vrednost iznositi 104,5461 dinara za evro, što je istorijski najniža vrednost srpske valute u odnosu na zajedničku novčanu jedinicu zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << EU.

NBS je saopštila da je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 50 miliona evra da bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa i u prepodnevnoj trgovini formiran je indikativni kurs od 104,6663 dinara za evro.

Od početka godine NBS je prodala ukupno 1,416 milijardi evra, uključujući i jučerašnju intervenciju.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs iznosio 95,9679 dinara za evro.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.