Dežer i Jeremić potpisuju sporazum o mirovnim misijama

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer i Jeremić potpisuju sporazum o mirovnim misijama

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić potpisaće sutra okvirni sporazum o učešću Srbije u bezbednosnim i odbrambenim misijama EU.

Okvirni sporazum o učešću Srbije u bezbednosnim i odbrambenim misijama EU jedan je od najvažnijih sporazuma koji će Srbija potpisati sa EU u procesu evropskih integracija u oblasti zajedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << spoljne i bezbednosne politike, navedeno je u saopštenju delegacije EU u Beogradu.

Tadić: Mladić je uhapšen, na potezu je EU!

Vorlik: Hapšenje Hadžića potrebno za EU

Kandidatura za EU sigurna, kao i datum početka pregovora

U saopštenju se podseća da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, tokom posete Beogradu 26. aprila, sa zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem potpisala Sporazum o bezbednosnim procedurama za razmenu i zaštitu tajnih podataka, koji je i preduslov za učešće srpske vojske i policije u mirovnim misijama EU.

Eštonova je tom prilikom najavila potpisivanje sporazuma o učešću Srbije u operacijama EU, koji će, kako je rekla, "dovesti Srbiju korak bliže Uniji".

Sporazum predstavlja "jasan znak međusobnog poverenja", rekla je tada Eštonova i dodala da želi da vidi srpske policajce i vojnike sa njihovim evropskim kolegama u zajedničkim operacijama u inostranstvu.

Srbija je jedna od 20 zemalja koja je do sada potpisala ovaj sporazum sa EU ili je u procesu pregovaranja, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.