Dežer i Budiša potpisali ugovor, prisutan i Cvetković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer i Budiša potpisali ugovor, prisutan i Cvetković

LESKOVAC -

Predstavnici Vlade Srbije, EU, Holandije kao zemlje donatora i austrijske kompanije "Strabag" potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta sakupljanja i tretmana otpadanih voda u Leskovcu.

Reč je o projektu vrednom 24 miliona evra, kojim će biti obuhvaćeno oko 80.000 stanovnika grada i opštine Leskovac i značajno unapređen kvalitet njihovog života.

Šef delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU u Srbiji Vensan Dežer i predstavnik kompanije "Srtrabag" Ivica Budiša poptisali su ugovor o izradnji centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda Leskovca.

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Milica Delević u ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis potpisali su ugovor o donaciji vlade te zemlje od 7, 9 miliona evra za proširenje kanalizacione mreže, u više od 20 naseljenih mesta na teritoriji Leskovca.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić.

Premijer Cvetković izjavio je posle potpisivanja ugovora da će kvalitet života stanovnika Leskovca biti značajno unapređen i smanjeni rizici za javno zdravlje stanovnika.

Napominjući da će ovim projektom biti obuhvaćeno oko polovine stanovnika grada i opštine Leskovac, on je istakao da najveći deo sredstava za njegovu realizaciju, bespovratno daju EU i Holandija.

Cvetković je naglasio da taj projekat pokazuje značaj i potrebu saradnje sa EU i potvrdio evropsku orijentaciju vlade, dodajući da predstavlja i neku vrstu modela, koji se primenjuje i primenjivće se i u drugim mestima.

Cvetković je pozvao izvođače radova da realizuju projekat u predviđenom roku i građanima Leskovca poželeo čistiju i zdraviju sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.