Dežer: Srbija pred poslednjim korakom

Izvor: RTS, 08.Maj.2013, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Srbija pred poslednjim korakom

Srbija se nalazi "pred poslednjim korakom" uoči početka pristupnih pregovora sa Unijom, ocenio šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer. Priče o postavljanju novih uslova za prijem nisu ništa drugo nego mit, istakao Dežer.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer istakao je da se Srbija nalazi "pred poslednjim korakom" uoči početka pristupnih pregovora sa EU i označio kao "mit" navode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da Brisel menja postojeće uslove za prijem i postavlja nove.

"To nije istina, istina je da se EU menja i da mi moramo da se prilagođavamo", istakao je Dežer na konferenciji "Kako u pregovore sa EU" u Beogradu.

Srbija se, prema njegovim rečima, sada nalazi u prelomnom trenutku, a EU očekuje usklađivanje zakona sa onima u Uniji, administrativne kapacitete za sprovođenje tih zakona i ispunjavanje svih kriterijuma do prijema u članstvo.

Prema Dežerovim rečima, priča o promenama uslova za prijem i postavljanju novih uslova, kako bi navodno Brisel otežao pristup kandidatima, nisu ništa drugo nego mit.

Dežer se nada da će proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU biti završen do 1. jula.

Kako je rekao, SSP bi stupio na snagu ovog leta, čim ga ratifikuje parlament Latvinije, poslednje članice EU koja to još nije učinila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.