Dežer: Rešiti pitanja pre datuma

Izvor: B92, 01.Okt.2012, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Rešiti pitanja pre datuma

Beograd -- Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kaže da je predsednik Srbije izjavom da Srbija ne treba da juri ka EU zapravo rekao da treba rešiti suštinska pitanja.

"Ako želimo da postignemo kvalitet, moramo dobro da se suštinski pripremimo, tu mislim na dijalog (Beograda i Prištine). Jasno je da je potrebno da vidimo da Srbija definiše svoju poziciju, želimo da se u zemlji postigne konsenzus po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tom pitanju", kazao je Dežer.

On je dodao da je, pre svega, potrebno da se odredi ko će voditi pregovore. "Mnogo odluka prvo treba doneti, pre priče o datumu i rokovima", rekao je Dežer.

On je istakao da je za EU uvek bilo jasno koji su uslovi za dalji nastavak pregovora Srbije i Unije, odnosno da je normalizacija odnosa između Beograda i Prištine prioritet na tom putu.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u subotu, 29. septembra, da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove jer "nema razloga da trči za datumom i papirom".

Na pitanje novinara da li to znači da je Srbija promenila svoju poziciju prema EU, Dežer je na konferenciji za novinare Republičkog zavoda za statistiku povodom početka popisa poljoprivrede rekao da ne očekuje da se pozicija Srbije promenila.

"U koalicionom sporazumu vlade jasno je stavljeno do znanja da je EU strateški prioritet za Srbiju", ukazao je Dežer.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pre datuma i rokova rešiti suštinska pitanja

Izvor: Beta, 01.Okt.2012

BEOGRAD, 1. oktobra 2012. (Beta) - Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer ocenio je u ponedeljak da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavom da Srbija ne treba da juri ka EU zapravo hteo da kaže da pre .

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.