Izvor: Medijski istraživački centar, 06.Maj.2011, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer:O vizama 9. juna

Ambasador Evropske unije (EU) u Srbiji Vensan Dežer rekao je danas u Nišu da će Evropska komsija do 9. juna sačiniti izveštaj o sprovođenju Sporazuma o viznoj liberalizaciji sa Srbijom i predati ga zemljama članicama EU.
'Evropska komsija je u obavezi odnosno od nje traži 27 zemalja članica EU da povremeno izveštava zemlje članice o načinima i uspehu sprovođenja sporazuma o liberalizaciji viznog režima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << U izveštaju treba da se navede kako se sporazum sprovodi da li se poštuju uslovi koji se dogovoreni i koji su probemi tokom sprovođenja, tako da će komisija do 9. juna izraditi izveštaj i podneti ga zemljama članicama EU', rekao je Dežer u gradskoj kući u Nišu.
Dežer je objasnio da postoje problemi u sprovođenju sporazuma o viznoj liberalizaciji i da je tokom prošle sedmice u Srbiji bila ekspertska misija koja je vršila analizu sitacije.
'Postoje teškoće u sprovođenju sporazuma. Periodično dolazi do zloupotrebe viznog režima , od strane lažnih azilanata. Sada razmatramo zašto dolazi do lažnih azilanata i na koji način u budućnosti sprečiti ovu pojavu', rekao je Dežer.
Ambasador EU je rekao i da je ministar Ivica Dačić obećao niz mera koje će biti i uvedene u najskorije vreme kao što je 'kontrola na izlasku iz Srbije, kontrola i provera agencija koje organizuju takva putovanja posle kojih se ljudi prijavljuju kao lažni azilanti kao i provera bezbednosti samih dokumenata'.
Dežer, koji je u Nišu boravio u sklopu obeležavanja Dana Evrope, je rekao da je Srbija učinila puno važnih i velikih koraka u pravcu evropskih integracija'.
'Srbija radi na tome da obezbedi svoju evropsku budućnost i ta evropska budućnost je nešto što Srbiju čini interesantnom za investitore iz EU', rekao je Dežer.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.