Izvor: B92, 23.Mar.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: EU-odgovornost celog društva

Užice -- Šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je pristupanje EU odgovornost celog društva.

"Proces pristupanja Evropskoj uniji jeste odgovornost svih, centralnih i lokalnih nivoa vlasti, ali i privrednika", rekao je danas Dežer posle razgovora sa užičkim privrednicima o prednostima i izazovima Prelaznog trgovinskog sporazuma koji je stupio na snagu 1. februara.

Dežer je rekao da Sporazum donosi mnogo koristi srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privrednicima, ali da oni treba da se "mobilišu" kako bi iskoristili sve te koristi i bili konkurentni na evropskom tržištu.

Evropski zvaničnik je dodao da "ne treba sedeti i čekati, već zauzeti aktivan stav u smislu konkurentnosti i inovativnosti u izradi projekata i pristupa fondovima Evropske unije i njenih članica pojedinačno".

Gradonačelnik Užica Jovan Marković podsetio je na projekte u kojima učestvuje EU - projekat deponije "Duboko" od 15 miliona evra i projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda vredan 27 miliona evra.

Predstavnik EU danas je u Užicu sa ministrom Rasimom Ljajićem otvorio prvi užički dnevni boravak za decu i mlade sa invaliditetom i naveo da je taj projekat realizovan u evropskoj godini borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Pored privrednika, Dežer je u Užicu obišao Regionalnu razvojnu agenciju "Zlatibor" i održao javni čas francuskog jezika u užičkoj Gimnaziji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.