Devenport danas u Svilajncu

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport danas u Svilajncu

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport posetiće danas Svilajnac gde će potpisati ugovor o donaciji EU za rekonstrukciju kuća i izgradnju novih, i predati pakete poljoprivrednim domaćinstvima, stradalim u poplavi 15. maja.

Među domaćinstvima sa kojima će Devenport potpisati ugovor o izgradnji nove kuće je i porodica, supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i troje dece, rudara kopača Željka Miletića koji je 23. septembra stradao u jami Strmosten Rudnika "Rembas" iz Resavice.

Devenport će, u pratnji predsednika opštine Svilajnac Predraga Milanovića, posetiti Dečiji vrtić, ustanovu koja je najviše stradala u Svilajncu, gde će ih dočekati prestavnici Fondacije "Novak Djoković" i direktor Fondacije B92 Veran Matić.

Te dve fondacije sakupile su i investirale najviše novaca za obnovu vrtića.

Šef delegacije EU će, kako se navodi u saopštenju Informativne službe opštine Svilajnac,posetiti i poljoprivredno domaćinstvo porodice Ilić i Prirodnjački centar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Devenport: EU će obnoviti i izgraditi 900 kuća poplavljenima

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Ambasador Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas u Svilajncu da će EU finansirati obnovu ili izgradnju kuća za 900 porodica u 24 opštine pogođene poplavama, kao i pomoć za 15.000 poljoprivrednih domaćinstava...On je u Svilajncu prisutvovao uručivanju ugovora o donaciji za obnovu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.