Devenport: Potrebni novi zakoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2014, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Potrebni novi zakoni

Šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Majkl Devenport izjavio je danas da Vlada Srbije ulaže napore za oživljavanje ekonomije i poboljšanje poslovnog okruženja, ali da su potrebni novi zakoni, posebno vezani za planiranje, kako bi se ubrzale procedure.

Govoreći na početku trećeg Beogradskog foruma preduzetnog kapitala, Devenport je rekao da taj trodnevni skup može pomoći da se podstakne konkurentnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << malih i srednjih preduzeća.

Ovo je prilika za saradnju na podsticanju novih ideja, radi privrednog rasta, ali da bi se ideje primenile u praksi, potreban je kapital. Zato je ovaj skup važan, jer pruža priliku da se firme povežu međusobno i sa investitorima, izjavio je Devenrpot.

Prema njegovim rečima, važan element predstavlja i unapređenje obrazovanja u Srbiji, kako bi se sticalo znanje koje se traži na tržištu.

Ministar privrede Srbije Željko Sertić je ocenio da je ponuda finansijskih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji izuzetno nepovoljna, pošto se zasniva gotovo isključivo na kreditnoj ponudi banaka.

Preduzetni kapital se susreće sa zakonodavnim preprekama i ekonomskim i finansijskim ograničenjima, izjavio je Sertić, uz konstataciju da je Beogradski forum doprinos inicijativi da se podstakne finansiranje malih i srednjih preduzeća.

U regionu postoji ogroman neiskorišten potencijal za razvoj privatnog sektora, ocenio je Sertić i obećao značajnu podršku iz Vlade Srbije "kreiranju boljeg ambijenta poslovanja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sertić i Devenport otvaraju investicioni forum

Izvor: Capital.ba, 05.Nov.2014

BEOGRAD, Najveći inovacioni i investicioni forum na Balkanu „Belgrade Venture Forum“ počeće danas u Beogradu, a otvoriće ga ministar privrede Srbije Željko Sertić i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport. Treći „Belgrade Venture Forum“ će, pod sloganom „Innovations For The World“,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.