Devenport: Izveštaj EK biće pozitivan, ali ...

Izvor: Mondo, 24.Avg.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Izveštaj EK biće pozitivan, ali ...

Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da se krajem oktobra očekuje godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u pregovorima sa EU ocenivši da će taj izveštaj biti pozitivan, ali sa konstruktivnom kritikom.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Kako je saopštila Skupština Srbije, Devenport je na sastanku sa predsednicom skupštinskog Odbora za evropske integracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Marinikom Tepić rekao i da očekuje veći broj konkretnih preporuka u izveštaju, u vezi sa političkim pitanjima i pravcima Srbije.

On je kazao i da je uloga Odbora za evropske integracije veoma bitna u daljim evrointegracijama Srbije.

"Otvaranje novih poglavlja dalo je novi impuls evrointegracijama Srbije i sada imamo prostora da ulazimo u detalje tih poglavlja", rekao je on.

 Devenport je dodao da je Delegacija EU u Srbiji otvorena za sva pitanja.

Tepić je kazala da je regionalna saradnja jedan od glavnih zadataka kojim će se taj odbor baviti i najavila sastanke sa resornim odborima zemalja regiona.

Ona je izrazila i uverenje da će se "verbalne tenzije" između Hrvatske i Srbije smiriti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.