Denis Kif: MUP - ključna institucija u zaštiti ljudskih prava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis Kif: MUP - ključna institucija u zaštiti ljudskih prava

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) jedna od ključnih institucija u zaštiti ljudskih prava i da je za jačanje tog ministarstva važno ojačati i integritet zaposlenih, saopštio je MUP.

Na zatvaranju EU tvining projekta "Moderan koncept upravljanja ljudskim resursima u Ministarstvu unutrašnjih poslova", Kif je rekao da je za jačanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << MUP-a neophodno uspostaviti jasan sistem karijernog napredovanja".

Prema ambasadorovim rečima, Ministarstvo očekuje dodatni izazov jačanja svesti policijskih službenika i rukovodilaca o potrebi primene reformskih zakona i propisa.

Pomoćnica ministra i načelnica Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević rekla je da je jedan od osnovnih zadataka reformi unutar MUP-a uspostavljanje stabilnog sistema, zasnovanog na profesionalnoj selekciji, koji će omogućiti da najbolji budu izabrani na rukovodeća mesta.

Ona je rekla da su novine u reformskom procesu započete donošenjem novog Zakona o policiji, kao i pravilnicima o bazičnom okviru kompentencija i sprovođenju internog konkursa, koji predstavljaju osnovu za uvođenje profesionalnog i nepristrasnog sistema u procesu selekcije.

Katarina Tomašević rekla je da prve rezultate očekuje kroz proces selekcije koji će, kako je objasnila, imati više faza.

Svaku fazu će bodovati mešovita komisije, što će omogućiti sistem u kome će najbolji kandidati dobiti mogućnost da budu na najodgovornijim mestima, rekla je Katarina Tomašević, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.