Debata Mladi u Evropskoj uniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2016, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debata "Mladi u Evropskoj uniji"

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu danas u 11 časova biće organizovana javna debata „Mladi u Evropskoj uniji - Obrazovanje i politike zapošljavanja".

Na debati će se pokrenuti razgovor sa zainteresovanom javnošću o politikama za mlade, obrazovanju i zapošljavanju kao aspektu procesa evropske integracije, objašnjavajući neke od glavnih pojmova, koncepata i institucija važnih za ovu temu, navodi se u pozivu.

Razgovaraće se i o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reformama koje Srbija treba da učini kako bi stvorila uslove za bolji kvalitet života mladih i podstakla razvoj društva.

Na debati će učestvovati prof. dr Vladimir Medović - urednik EU pojmovnika, Štefen Hudolin - šef II sektora Operacija u Delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji, Nevena Letić - Ministrastvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milena Škaljac - pomoćnik upravitelja kancelarija Erasmus + i Marija Popović - Tim Evropa.

Događaj organizuju Projekat EU Pojmovnik i EU Info Point Novi Sad.

Projekat Delegacije Evropske unije u Srbiji EU Pojmovnik pokrenut je prošle godine i ima za cilj izradu strukturiranog rečnika pojmova sa više od 250 termina koje se odnose na Evropsku uniju. Ova sveobuhvatna zbirka predstavlja jedinstveni resurs za temeljnije i bolje informisanje javnosti o procesu evropskih integracija u Srbiji.

EU Pojmovnik će biti završen početkom 2017. godine i biće dostupna u štampanoj i elektronskoj verziji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.